Loading Map....

Data/Hora
Date(s) - 16/02/2019
9:00 am - 7:00 pm

Localització
Espai Creactiu

Categories No CategoriesSi vols tenir una impressora 3d a casa tens 3 opcions:

1- Comprar un kit per internet, esperar a rebre’l, mirar 132 vídeos a youtube per muntar-lo, muntar-lo, descobrir que s’ha de calibrar, mirar 73 vídeos a youtube de com calibrar-lo, baixar el soft per imprimir, mirar 68 vídeos a youtube de com funciona el software, imprimir la primera peça, descobrir que la meitat de la peça cau perquè no li has posat suport, buscar a google que és el material de suport, veure 2 tutorials de com es posa, tornar a imprimir la peça, descobrir que s’ha descalibrat, calibrar i tornar a imprimir la peça, i 1 mes i 70 hores de dedicació desprès de comprar el kit, tens la teva primera peça impresa!!

2- Comprar una impressora comercial ja muntada, entendre com va, enviar 3 mails al departament de suport per dubtes que tens i que et respondran ràpidament, intentar entendre el software i els seus paràmetres amb tutorials… 1 setmana i 900-1.200€ desprès ja tens impresa la teva primera peça!!

3- Apuntar-te al nostre workshop, en un dia i mig aprendràs lo que es pot fer amb les impressores 3d, construiràs la teva impressora, aprendràs perquè serveix cada component i com funciona, aprendràs a calibrar-la, instal·laràs el software i aprendràs per que serveix cada paràmetre, sabràs d’on descarregar peces gratis, o com dissenyar-les, imprimiràs la primera peça amb la teva impressora, i et resoldran els dubtes durant la impressió. i a la tarda del segon dia rebràs una bronca de la teva parella perquè has començat a imprimir peces sense fer-li cas.

HORARIS

Dissabte 12 de Gener de 9:00 a 14:00 i de 15:00 a 19:00

dia a concretar de 9:00 a 13:00

ESTRUCTURA DEL CURS

DIA 1 MONTATGE

Introducció del curs y sessió teòrica sobre impressió 3D per tenir una visió general de tot el que s’està fent en impressió 3D en la actualitat, y així entendre el seu potencial i que els participants en treguin una idea y/o aplicació en el seu àmbit. (Duració 1h30m)
Breu explicació y demo de una Impressora 3D per que els participants es puguin familiaritzar amb el KIT.
Inici del muntatge: Base motors, eixos X, Y y Z, extrusor y col·locació de la electrònica.
Connexió cablejat.
PAUSA DINAR

Col·locació de la bandeja d’impressió y calibrat.
Instal·lació del programari de control de la Impressora 3D y posada en marxa de la màquina.
On trobar, descarregar y pujar peces a Internet.
Què es el format STL, exportació de models per a imprimir.
Calibració, CAM (Laminat), qué és el G-Code.
Primera impressió d’un model senzill.

DIA 2 Dubtes

Resolució de Dubtes
Fi de la sessió y posada en comú.

CONSIDERACIONS IMPORTANTS

En aquest taller cada participant obtindrà un KIT amb tots els components necessaris per construir la seva Impressora 3D.
Cada participant tindrà que portar el seu ordinador, necessari per la instal·lació del Software i la posterior sessió de impressió.
No es necessari que els participants portin eines, es proporcionaran al mateix curs.
No és necessari tenir coneixements de CAD, ni electrònica.
Utilitzarem Software Lliure.
La Impressora que es construirà es la Formbytes One, un model totalment portable. te una àrea de impressió de 210x150x150, a més de totes las prestacions (resolució i velocitat) d’Impressores de cost superior.
El curs inclou assessorament tècnic y acompanyament per possibles dubtes futurs.

Bookings

Les reservas estan tancades per aquest esdeveniment.